Contact opnemen:

Dijkzicht

In Schagerbrug is een groep jongeren begonnen met de bouw van een eigen woonwijk.

Het woonaanbod in het dorp is zo schaars dat starters deze oplossing nodig hebben om uit huis te gaan.

Het idee werd door een buurtbewoner geïntroduceerd aan een aantal jongeren. Zij werden geïnformeerd over het fenomeen Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), waarbij particulieren het werk van een projectontwikkelaar overnemen. Max Tiebie (24), Thijs Monshouwer (23) en Tijn Kok (23) werden aangesproken door dit idee. Ondanks hun goedbetaalde banen zien zij op korte termijn geen kans op een starterswoning.

De plannen voor de nieuwe woonwijk in Schagerbrug, genaamd Dijkzicht, lagen er al. Deze konden door de jongeren overgenomen worden, waardoor zij hun eigen ideeën konden uitwerken over bijvoorbeeld het soort steen en dakpan. Hoewel de jongeren het spannend vinden, zien ze het ook als een leuke uitdaging. “Dat je alles zelf hebt bedacht, de tekeningen hebt gemaakt en gesprekken hebt gevoerd met de gemeente, dat is wel tof”, vertelt Max Tiebie.

Veel animo

Het plan omvat 23 woningen die door de jongeren beheerd worden. Deze huizen worden verkocht aan henzelf en aan andere starters die zich aanmelden voor dit project. Er is een risico verbonden aan het project als niet alle woningen verkocht worden, maar daar maken de starters zich geen zorgen over. “Er bleek veel interesse te zijn”, vertelt Tijn.

Naast de woningen van de CPO-groep worden er nog enkele twee-onder-een-kapwoningen door een andere projectontwikkelaar gebouwd. Het oude voetbalveld biedt ook ruimte voor meerdere sociale huurhuizen voor de wooncompagnie.

Meld u hieronder aan en ontvang vrijblijvend actuele informatie over nieuwbouwprojecten in de regio én hypotheekopties/mogelijkheden bij nieuwbouw

Hieronder vind je de meest recente hypotheekrentes van diverse aanbieders. Zie in één oogopslag welke verstrekker de laagste rente heeft!

Hypotheek vergelijker

Meld u hieronder aan en ontvang vrijblijvend actuele informatie over nieuwbouwprojecten in de regio én hypotheekopties/mogelijkheden bij nieuwbouw

Bloedjes & Eriks: Nieuwbouwspecialist

Wij bij Bloedjes Eriks zijn volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent voordelige rentetarieven voor nieuwbouw en speciale tarieven voor energie zuinige woning. Bij nieuwbouw dien je rekening te houden met o.a. de bouwrente, offerterente en GIW garantie. De zogenaamde afbouw garantie bij faillissement van de aannemer.

Meer nieuwbouw

06-06-2024

De Brakershof

29-04-2024

’t Veld Noord

26-04-2024

Noorderpoort

26-04-2024

’t Zand Noord

Limmen

Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners

Schagen

Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners