Contact opnemen:

Waar moet je op letten bij het nemen van een extra hypotheek?

Als je overweegt een extra hypotheek aan te vragen voor het verbouwen van je huis, zijn dit enkele aandachtspunten die je hierbij kunnen helpen.

Veel huiseigenaren willen nu nog profiteren van de lage hypotheekrente. Waar moet je op letten bij het nemen van een extra hypotheek op het huis?

De hypotheekrentes zijn aan het stijgen. Dus als je nog een ander huis wilt kopen of je huis wilt verbouwen met een extra hypotheek, wacht dan niet langer. De overwaarde in het huis kun je gebruiken voor het verbouwen van je huis. Je kunt in dat geval namelijk een tweede hypotheek afsluiten. Toch zijn er wel een aantal aandachtspunten voordat je een extra hypotheek neemt. Welke zijn het?

Hoe lang blijf je nog in het huis wonen?

Een verbouwing voor meer wooncomfort is alleen verstandig als er geen verkoopplannen zijn. Als je het huis binnen een paar jaar weer verkoopt, kun je beter niet nog een verbouwing verrichten. De verbouwing zorgt waarschijnlijk voor een hogere verkoopwaarde, maar mogelijk is de investering groter dan de waardestijging. Alleen als je nog vele jaren in het huis blijft wonen, kan een dure verbouwing uit.

Een tweede hypotheek kan vaak niet uit voor kleine verbouwingen

Voor het afsluiten van een hypotheek moet je advies inwinnen, het huis laten taxeren en natuurlijk naar de notaris voor het vestigen van een extra hypotheek op je huis. Het gaat al gauw om kosten van duizenden euro’s. Voor een verbouwing van bijvoorbeeld 10.000 euro kan het nemen van een tweede hypotheek niet uit. In dat geval kun je beter kiezen voor een persoonlijke lening. Voor welk bedrag een tweede hypotheek wel uit kan, zoekt onze hypotheekadviseur graag voor je uit.

Misschien kun je beter ook gelijk oversluiten

Je kunt het ook in één keer goed aanpakken en ook direct na laten rekenen of het verstandig is om de gehele hypotheek over te sluiten. Met je huidige hypotheek kun je namelijk ook profiteren van de lage hypotheekrente van nu. Niet in alle gevallen kan het uit, maar het is in ieder geval het proberen waard. Een bijkomend voordeel is dat je de lage hypotheekrente ook gelijk weer voor een langere periode vast kunt leggen.

Wil jouw bank de extra lening verstrekken?

Het hebben van overwaarde in het huis is nog geen garantie voor het krijgen van een tweede hypotheek. Banken stellen namelijk ook eisen aan het inkomen. Je moet een stabiel inkomen hebben en ook het toekomstige pensioeninkomen kan hierbij een rol spelen. Laat je dus vooraf goed adviseren, voordat je de verbouwing in gang zet.

Zou je je aflossingsvrije hypotheek om willen ruilen naar een andere hypotheekvorm?

Wij adviseren je graag.

Meer nieuws

No data was found

Limmen

Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners

Schagen

Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners